Takbyten & plåtanslutningar

Vi utför helt kompletta takbyten. Byte av papp, läkt och takpannor. Nya stuprör och hängrännor samt alla nödvändiga plåtanslutningar. Alltid säkra montage med godkända ställningar.

Monterat och klart check box

Vi hjälper dig med allt som rör ditt tak

Kompletta takbyten

Sydglas levererar helhetslösningvar vid takbyte i Skåne och Halland

Betongpannor

I Sverige är betongpannor det vanligaste materialet som används vid takrenoveringar. Dessa takpannor består av rena naturprodukter såsom vatten, sand, cement och järnoxid. Betongpannor har fina egenskaper med hög precision. De är hållbara, formbara, täta, färgbeständiga och extremt frosttåliga. Självklart finns de i många kulörer och ytbehandlingar vilket förenklar uppdpraget att hitta rätt takpanna för just ditt hus. Så länge underlagstaket och övrigt underarbete är utfört med noggrannhet kan du känna dig trygg med att takets livslängd kommer att sträcka sig flera decennier. Inte minst, betongtak är dessutom förhållandevis prisvänliga. Kontakta oss om du har frågor så här långt eller läs vidare.

Lertegel

I över 100 år har taktegel funnits och är den vanligaste svenska takpannan och är än så länge fortfarande det vanligaste takmaterialet i Sverige. Även då betongpannan tagit sig förbi lerteglet i popularitet så är lerteglet ett bra val till äldre hus eller kulturbyggnader. Takteglets beståndsdelar är av rena naturprodukter, bränd lera. Precis som betongpannor blir de bara vackrare med tiden. Taktegel har väldigt lång livslängd och det är inte ovanligt det kan hålla i över 40 år,  förutsett ett noggrant underarbete. Det är där vi kommer in i bilden.

Vi hjälper dig med allt som rör ditt tak

Processen vid takbyte

Genomgång & offert

Vi börjar med en takgenomgång och offert med fast pris för ert takbyte

Vi rekommenderar att ni är hemma vid vårt besök så att vi kan ta reda på era behov och tankar. Innan vi offererar genomför vi en grundlig takbesiktning. Därefter går vi tillsammans igenom vårt åtgärdsförslag och vad som behövs göras med ert tak. När den delen är klar lämnar vi en offert på det nya taket. 

Planering av takbytet

Tillsammans med er skapar vår projektledare en tidsplan och vi informerar om vilka som kommer att utföra arbetet på ditt tak. Samtidigt kan vi få era eventuella önskemål och annan viktig information som ni vill att vi tar hänsyn till när vi är på plats hemma hos dig och arbetar. 

Takrenoveringens utförande 

Det är ett äkta hantverk att byta ett tak. Vid ett takbyte är bland det viktigaste är kvalitet i alla led och att takarbetet utförs av professionella, skickliga och genuint engagerade hantverkare. Allt för din trygghet.

I vårt takteam har vi olika hantverkare med sina spetskompetenserna som skapar den kapacitet och helhet som krävs för att utföra och leverera de flesta takarbeten hos er.

Säkerheten är en anna mycket viktig del av takarbeten och vi anlitar ställningsbyggare för att sätta upp godkända ställningar vid våra montage. Dessa ställningar byggs oftast upp under några dagar innan själva montaget börjar och plockas ned  när vi är klara.

Takbytet och takrenoveringens avslut

När takarbetet är klart tar vi en genomgång med dig och går igenom vad som är utfört och säkerställer att du som kund är nöjd.

Garantitid

Våra utförda takarbeten kommer med 10 års garantitid.

På de flesta material vi använder ingår 30 års garanti beroende på produktval och leverantör. Med våra höga krav på våra utvalda leverantörer säkerställer vi högsta kvalitet på både material och arbete.

Vi använder oss av miljöcertifierade leverantörer på både materiel och återvinning vilket innebär att vi är med och bidrar till en mindre negativ miljöpåverkan för en bättre framtid.

Kostnadsfria hembesök vid takbyte
Monterat och klart check box
Sydglas utför takbyggnationer av kvalitet
Vi lägger om tak i Skåne och Halland
Nytt tak utfört av Sydglas

Benders takpannor

Sveriges mest lagda takpanna: på sex av tio hus läggs idag Benders betongtakpannor. Dessa betongpannor finns i tre grundformer och i flera olika kulörer och ytor. Du som föredrar traditionella lertegeltakpannor hittar också dessa i Benders sortiment.

Benders takpannor

Välja betongpannor eller lertegel?

Taket är ju faktiskt fastighetens femte fasad och är mycket betydelsefull för bostadens helhetsintryck och utseende. Benders säljer både betongtakpannor och lertegelpannor. Vilka man väljer är en ren smaksak och avgörs oftast av hur huset ser ut. För dig gäller det att välja rätt i ett växande utbud av takpannor. Fast du kanske undrar vilka passar var?

Benders Betongpannor

Benders betongtakpannor förblir populära år ut och år in. Enkla att lägga, vackra till utseendet med bra funktionalitet.  Du kan välja bland tre olika modeller: Palema (tvåkupig), Exklusiv (enkupig) eller Carisma (platt). Där finns alltså en panna som passar just dig och din fastighet.

Benders Lertegelpanna

Tillverkad i Tyskland av skifferlera innebär att Bender Lertegel är en naturprodukt. Dessa lertegelpannor pressas och förtorkas innan vissa av modellerna förses med en ytbehandling för att få rätt yta och färg. Därefter bränns pannorna i ugn i ca 1040 grader C.

Benders – Sunlight solpanelsinfästning – svensk kvalitet

Sunlight är svensktillverkat av komposit

Benders Sunlight solpanelsinfästning
Benders takpannor

Benders Solpanelsinfästning Sunlight

Sunlight är en unik produkt.

På Benders menar de att Bender Sunlight är marknadens smartaste system för infästning av solpaneler. Infästning som sitter förankrad i en specialtillverkad och förstärkt takpanna och monteras tillsammans med ditt tvåkupiga betongtak från Benders. Det unika med Sunlight är att man undviker glipor mellan takpannorna och slipper arbetet med att såga ur dem för ett fortsatt tätt tak.

Om du funderar på att installera solceller på ditt tak så är du en av väldig många. Förnybara energikällor är mer aktuella än någonsin nu och behovet är stort och inte minst; tekniken är bättre än någonsin. Kontakta oss!

Sunlights fantastiska konstruktion

När infästningspannan levereras hem till dig är den monterad och klar. De läggs smidigt på plats på taket och de lätta skenorna klickas enkelt i tack vare en smart design. Det är först när du ska sätta upp panelerna som du behöver en skruvdragare, innan dess görs det täta och snabba montaget helt utan verktyg.

Som att det inte vore nog är Bender Sunlight en svensktillverkad produkt i modern komposit, vilket gör infästningssystemet lätthanterligt och smidigt. Enkelt att lyfta tack vare den låga vikten och materialet är lättsågat, skulle montageskenorna behöva kapning.

Panelklämmorna som fästs in solcellerna passar alla solpaneler på marknaden med 30–40 mm ramtjocklek.

Benders Sunlight miljöbild

Behåll din takgaranti med Sunlight

Benders betongtakpannor läggs idag på sex av tio hus och är Sveriges mest lagda takpannor. Det innebär att det finns en risk med att installera lösningar som kan påverka både den befintliga takpannans hållbarhet och garanti. Väljer du Bender Sunlight kan du vara lugn. Bender Sunlight är marknadens enda solcellssystem där du har kvar din takgaranti, i upp till 30 år.

Flera fördelar med infästningssystemet Bender Sunlight

  • Med Bender Sunlight kan vi lämna upp till 30 års takgaranti, eftersom Sunlight är ett Benders originaltillbehör.
  • Du har friheten att välja vilken utanpåliggande solpanel du vill installera på just ditt tak. .
  • Bender Sunlight är förankrat i över två rader läkt, och ingen åverkan på underlagstaket krävs.
  • Vid installation av Bender Sunlight räcker det med en skruvdragare som enda verktyg. Skulle du behöva ta bort en skena så medföljer ett demonteringsverktyg.
  • Snabbt och smidig installationstid, då  Infästningspannan är färdigmonterad och klar för att ersättas mot en 2-kupig Palemapanna.
  • Allt upplyft på taket, i en leverans! Sunlight levereras tillsammans med dina takpannor i samband med nybyggnation eller takbyte.

  Vi gillar täta tak

   Med Sunlight ligger Palemapannor korrekt monterade utan glipor som innebär att vatten, fåglar, vind och snö inte kan ta sig in och orsaka skada. Infästningen låser sig under takpannorna över två rader läkt, och det krävs ingen åverkan på underlagstaket. Sunlight sitter alltså kvar på plats på taket som tänkt. Dessutom anpassad till vårt hårda nordiska klimat.

   Vi monterar!
   Vi levererar helhetslösningar
   inom solpaneler och solceller
   Klicka här

   Benders Sunlight broschyr