Solpaneler och solceller

Skaffa solpaneler / solceller. Sänk dina energikostnader rejält och gör stora besparingar. Sälj den el du inte förbrukar. Samtidigt höjer du värdet på din fastighet.

Monterat och klart check box

Investera i solceller – smart och lönsamt

Att investera i installation av solceller på ditt villatak är en lönsam, smart och trygg investering direkt och på sikt.

Utöver att du sänker dina elkostnader från allra första dagen så tjänar du pengar på den egenproducerade överskottsel som ditt hushåll inte förbrukar. Sälj helt enkelt automatiskt vidare.

Du höjer dessutom bostadens värde vilket är en trygghet under de första åren innan solcellerna har betalat av sig och går över till en ren plusaffär.

Med oss på Sydglas har du en pålitlig leverantör och trygg partner som erbjuder professionell hjälp från idé till planering, installation till till aktiverade solpaneler.

Växelriktare

Vi har växelriktare i alla olika storlekar och med de funktioner som passar just er. Bland våra märken finns de största såsom Huawei, SolarEdge, Ferroamp, Enequi och Goodwe. Vår projektledare hjälper er i ert val.

Grön teknik skatteavdrag

Om du funderar på att investera i solceller, batterier eller laddbox så kom ihåg Grön teknik skattereduktion. Du som  privatperson kan nyttja skatteavdraget för grön teknik och betalar på så vis mindre redan från start. Skattereduktionen ges med 20% för installation av solceller och 50% för installation av batterier och laddbox. Vi på Sydglas sköter hanteringen och avdraget får du direkt på din faktura. Välkommen att kontakta oss på Sydglas när du har frågor och funderingar så hjälper vi dig.

Monterat och klart check box

Garantier

När du anlitar oss på Sydglas för installation av solcellsanläggning erbjuds du några av de mest konkurrenskraftiga garantier på marknaden.

– Installationsgaranti 5 år
– Optimerare 25 år
– Produktgaranti upp till 25 år
– Växelriktare upp till 15 år
– Effektgaranti upp till 30 år
– Montagesystem upp till 30 år

Säkerhet på arbetsplatsen

Vi följer inarbetade protokoll och säkerhetsrutiner och håller en hög säkerhetsnivå på arbetsplatsen.

Behörig professionell personal

På Sydglas är vår personal kvalificerad för alla steg i projektet från projektering till montering och installation och slutligen kundutbildning vad gäller anläggningens funktion.

Solpaneler och solceller via Sydglas i Skåne

Konsultation & Offert

Sydglas solcellskonsulter hjälper dig att hitta rätt lösning för just dina behov – därefter får du en offert.

Montage & Installation

Vi monterar solcellspanelerna och kopplar anläggningen till fastighetens elcentral.

Utbildning

För din trygghet, när allt är klart, får du en genomgång och utbildning av anläggningen och hur den fungerar.

Sälj din el

En ny elmätare monteras av ditt nätföretag som registrerar överskottselen som du får betalt för.

Våra varumärken

Batteri | Solcellsanläggningar

SolarEdge Home Batteri 48V

Maximal effektivitet, kapacitet och värde

Med SolarEdge Home Batteri 48V får du tillgång till nya standarder för systemeffektivitet, -säkerhet och användarvänlighet. 

  • Utformat för att fungera tillsammans med SolarEdge växelriktare för optimal one-stop-shop-lösning
  • Högeffektiv energilagring med upp till 94,5 % effektivitet tack vare direkt DC-koppling
  • Flera batterier kan stackas per växelriktare för ökad systemkapacitet

SolarEdge Home-växelriktare tillåter DC-överdimensionering på upp till 200% och det nya batteriet är ett idealiskt lagringsalternativ för att lagra all överskottsenergi i både reservkrafts- och elnätsapplikationer*.

Helhetslösning från ditt tak till ditt elnät

Vid installation av batteriet med SolarEdge trefas växelriktare, smarta paneler med integrerade effektoptimerare, backuplösningar och deras växande familj av smarta energienheter. För dig innebär det att du har en enda källa för allt – produkter, garanti, utbildning, support och systemhantering.

Säkerhet

Med flera säkerhetsfunktioner för att skydda batteriet i alla lägen:

– Kontinuerligt skydd genom mätning och övervakning av batteriets ström- och spänningsnivåer.
– Inbyggd mängd flerpunkts temperatursensorer för minskad risken för överhettning av batteriet

Design för snabb installation

  • Snabb plug-and-play-installation, automatisk smartphone-baserad konfiguration via SetApp.
  • Behövs inga fler hårdvarukomponenter för hantering av batteriet
  • Flexibel inomhus- och utomhusinstallation

Enkel drift & underhåll via monitoreringportal och app

Enkelt för husägare att hålla koll på och hantera batteriets prestanda med:

  • Man kan enkelt hantera och kontrollera batteriets prestanda: batteridata i realtid och full synlighet av batteriets prestanda
  • Automatiska och detaljerade batterivarning samt rekommendationer för felsökning vid varje varning
  • Kostnadsfri monitorering under systemets livstid – tillgänglig från din dator eller via din mobilapp

Optimerad lagrings- och reservkraftlösning

SolarEdge erbjuder en integrerad DC-kopplad lösning. Det är ett tekniskt steg framåt inom batteri-backup som genererar mer el för att lagra och använda, oavsett om elnätet är på eller ligger nere och ger även längre reservkraftstid.

Med hög totala systemprestanda som ger upp till 93% effektivitet tillsammans med en omfattande garanti är SolarEdge Home Batteri 48V det smarta valet för reservkraft i hemmet.

Trefasbatteriet är utformat för att fungera med SolarEdge Home Backup Interface och SolarEdge Home Hub Växelriktare för mer robusthet, besparingar och energioberoende.

En investering för ett smartare hem

Solpaneler genererar likström och batterier lagrar också energi som likström. I växelströmskopplade system omvandlas likströmsenergin till växelström och sedan åter tillbaka till likström för batterilagring, och sedan tillbaka till växelström för att till slut användas i hemmet.

Dessa moment kan orsaka onödiga energiförluster. Fast med det likströmskopplade SolarEdge-systemet behöver du inte göra denna extra omvandling – vilket gör hela processen mycket mer energieffektivt samtidigt som du maximerar elproduktionen.

Monterat och klart check box
R

Mer energi

DC-kopplad med hög total systemeffektivitet och färre energiomvandlingar så att du ska kunna generera mer energi för att lagra och använda för både nätanslutna och reservkraftdrivna apparater och laster.**

R

Ökad säkerhet

Branschledande säkerhetsfunktioner från paneler till batteri, inklusive Rapid Shutdown, SafeDCTM och en inbyggd uppsättning temperatursensorer för att minska risken för överhettning hos batteriet.

R

En leverantör

En marknadsledare att räkna med inom solenergi för villor, för hela din solcellslösning och dess garantier. Detta förenklar service och support, liksom övervakning och kontroll av solceller och lagring från en enda app.

R

Erbjudande

Med utökad portfölj kan vi erbjuda en unik, sömlöst integrerad lösning för växelriktare-batteri- reservkraft.

* Enligt World PV inverter supplier ranking – sett till intäkter.
** Reservkrafttillämpningar omfattas av lokala bestämmelser, kan kräva ytterligare komponenter och väntar på uppgraderingar av programvaran.

Kontakta oss för förväntad tillgänglighet

Intresserad av solceller och solcellsbatterier? Boka en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans utvärderar dina möjligheter för en smart och lönsam investering.

Sydglas är redo att komma hem till dig och offerera
Boka ditt kostnadsfria hembesök så kommer vi ut till dig

Välkommen till din självklara uterumsleverantör i Skåne och Halland.