Förberedelser inför uterum

Sydglas steg 2 förberedelser inför uterumsbyggnation

Tänk utanför boxen och låt drömmarna sväva fritt

När kommer ni att använda uterummet? Ska ni endast använda uterummet på sommaren, eller tänker ni att ni vill förlänga säsongen från våren till hösten? Ni kanske till och med vill använda uterummet hela året runt, som ett extra boningsrum.

Uterummets placering är viktigt att tänka på. Vill ni njuta av morgonkaffet med morgonsol eller blir det mest att ni kommer att njuta av uterummet på kvällen med kvällssol? Tänk också på insyn både från grannar och gatan.

Hur ska ni använda uterummet? Tänker ni er stora familjesammankomster med middagar så är det ordentlig med svängrum / yta som krävs. Väldigt många bygger ofta  för små uterum. Uterummet fungerar ofta för många som ett extra matrum och det kan vara fördelaktigt att uterummet ansluts till köket så att man smidigt kan förflytta sig mellan uterum och kök.

Behövs bygglov för ett uterum? Börja med att ta reda på allt vad gäller bygglov före ni fortsätter ert uterumsprojekt. På så vis undviker ni eventuella problem senare under projektet.

Tips! Ett bra sätt att få en överblick av storleken på ert nya drömrum är att markera ut det med pinnar i trädgården. Efter ni har slagit ner några pinnar i gräsmattan, spänn upp ett snöre så att ni  får en verklig uppfattning och känsla för uterummets storlek. Får ni plats med allt ni tänkt er såsom möbler (matsalsbord, stolar, soffa och fåtöljer, grill och annat ni vill ha med).

Använd gärna vår konfigurator för att enkelt rita upp ert eget uterum. Och kom ihåg, vid frågor är det bara att skriva eller ringa oss. Välkomna!